Prijs aanvragen

Beton
keukenbladen, aanrechtbladen & werkbladen

Beton

Een betonnen keukenblad past perfect in een moderne keuken. Beton geeft een strakke, robuuste, massieve uitstraling en past in vrijwel elke setting.

De eigenschappen van een betonnen aanrechtblad

Van nature is beton erg zwaar en poreus. Hierdoor heeft beton een zuigende eigenschap waardoor hij gemakkelijk vloeistoffen opneemt. Hierdoor is beton relatief vlekgevoelig. Beton kan niet tegen vet, olie, zuren of bijtende stoffen. Hierbij kunnen blijvende vlekken ontstaan. Haal hierdoor deze stoffen zo snel mogelijk van het keukenblad. Wij geven hier dan ook geen garantie op.

Preventief worden de betonnen keukenbladen voorzien van verschillende beschermlagen. Deze beschermlaag dient na aanschaf onderhouden te worden. Door deze bescherming is het betonnen blad minder vlekgevoelig.

Wanneer u op zoek bent naar een vergelijkbare look maar betere eigenschappen dan kunt u kiezen voor een Keramieken keukenblad in de kleur Beton.

Productie van een betonnen werkblad

De productie van onze standaard serie wijkt of van onzel luxe serie. De ene wordt contra gestort en de ander met het gezicht naar boven. Hierdoor ontstaat een verschil in structuur.

Standaard serie

De standaard serie wordt contra gestort. Het beton wordt hierbij in een vooraf gemaakte mal gegoten. De mal houdt het beton bij het uitharden op zijn plaats. Na het uitharden wordt de mal verwijderd en volgen de nabewerkingen.

Luxe serie

De keukenbladen in de luxe serie worden met het gezicht naar boven gestort. Door de handmatige afwerking ontstaat een ruwere structuur. De spaanslagen blijven hierin zichtbaar. De dikte van deze werkbladen varieert van 5cm tot 15cm.

Als afwerking wordt het blad gezoet, geimpregneerd en in de was gezet.

Op locatie storten.

Soms verplicht de situatie dat het betonnen werkblad op locatie wordt gestort. WerkbladenKopen levert de werkbladen prefab af. De werkbladen worden gefabriceerd in de fabriek. Dit heeft onze voorkeur omdat de omgeving in de fabriek ideaal is voor het uitharden van de betonnen keukenbladen.Wij bieden geen storten op locatie aan.

Kies een kleur uit en vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan!

Voordelen Beton keukenblad

  • Unieke uitstraling
  • Doorleefd uiterlijk
  • Hard materiaal
  • Krasvast
  • Volledig met de hand gemaakt

Nadelen Beton keukenblad

  • Niet hittebestendig
  • Slecht bestand tegen zuren
  • Langere levertijd dan andere typen bladen vanwege het uithardingsproces
  • Vlekvorming is snel zichtbaar
Prijzen