Inmeten en plaatsen

Wij kunnen voor u inmeten en plaatsen. Wanneer u door ons het blad laat inmeten weet u zeker dat het blad goed past. WerkbladenKopen.nl staat garant voor de levering van een juist keukenblad. U loopt hierbij dus geen risico.

Inmeten van het keukenblad

Wanneer u ons laat inmeten kan de inmeetmonteur u direct voorzien van adviezen op locatie.

Vaak kiezen onze klanten ervoor om het blad zelf in te meten. Daarom hebben wij ervoor gekozen om de kosten voor het inmeten niet standaard bij de totaalprijs voor uw keukenblad te berekenen. Hierdoor betaalt u nooit te veel voor het blad wanneer u zelf de maten aanlevert.

Let op! Wanneer de hoeken niet haaks zijn of wanneer het een moeilijke constructie betreft kan de inmeetmonteur er voor kiezen om een mal te maken van het blad. Het maken van een mal neemt meer tijd in beslag dan wanneer het keukenblad zonder mal ingemeten kan worden. Hiernaast zijn er kosten voor het materiaal en transport van de mal. Hierdoor rekenen wij hier een hogere prijs voor. Zie hiervoor de prijstabel.

Werkwijze inmeten van een keukenblad

 1. U geeft aan dat u het blad ingemeten wilt hebben.
 2. Eén van onze monteurs belt u voor het maken van een afspraak. De afspraak maken wij altijd binnen 2 werkweken.
 3. De monteur komt bij u inmeten en maakt een maattekening.
 4. Aan de hand van de maattekening maken wij een definitieve prijs. Dit komt omdat de maten kunnen afwijken van de eerder door u doorgegeven maatvoering.
 5. Wanneer u akkoord gaat met de prijs nemen wij het blad in bestelling.

Regels bij het inmeten van een keukenblad

 • De onderbouw moet reeds waterpas staan en ook de muren moeten reeds gestuukt zijn. Na het inmeten mag de situatie niet meer veranderen. Denk hierbij aan het verplaatsen van de onderbouw of het stucen van de muren.
 • Wanneer de monteur arriveert op locatie en u niet aanwezig bent zijn er al wel kosten gemaakt. Deze worden aan u doorberekend.
 • Ook wanneer u na het inmeten ervoor kiest het keukenblad niet af te nemen dient de rekening voor het inmeten betaald te worden. De prijs hiervoor is € 150 incl. BTW
 • Let op! Het kan voorkomen dat er een mal gemaakt moet worden van het keukenblad. Dit moet wanneer de muur of hoek dermate schuin loopt dat er geen goede inmeettekening gemaakt kan worden. De meerprijs voor het maken van een mal is € 200,- incl. BTW. Zou u aan ons door kunnen geven wanneer u vermoed dat er in uw situatie gemalt moet worden? Dan zorgen wij er voor dat de inmeetmonteur plaatmateriaal meeneemt voor het maken van de mal.

Plaatsen van het keukenblad

U kunt het keukenblad ook door ons laten plaatsen. Onze monteurs zijn gespecialiseerd in het plaatsen van keukenbladen. De levering en de montage van het keukenblad vinden los van elkaar plaats. Dit betekend dat dit vaak op verschillende dagen is.

Werkwijze plaatsen keukenblad

 1. Wanneer u de bestelling plaatst kunt u aangeven of u het keukenblad ook geplaatst wilt hebben.
 2. Wanneer de opleverdatum bekend is belt WerkbladenKopen u op om een datum af te spreken voor de plaatsing van het blad. 
 3. De monteur komt op de afgesproken datum het keukenblad bij u plaatsen. Plaatsen houdt in:
  • Het werkblad wordt waterpas op het werkblad gelegd en wordt indien nodig gekoppeld.
  • De spoelbak wordt in het werkblad gekit. De kraan en kookplaat worden in het werkblad geplaatst. Het aansluiten van de spoelbak en kraan wordt niet door onze monteurs gedaan. Ook wordt de kookplaat niet aangesloten op het gas,- of elektriciteitsnetwerk.
  • Het werkblad en mogelijk smetplinten worden afgekit.

Regels bij het plaatsen een keukenblad

 • Wanneer de monteur arriveert op locatie en u niet aanwezig bent zijn er al wel kosten gemaakt. Deze worden aan u doorberekend.
 • Het is belangrijk dat de keuken reeds waterpas gesteld staat.
 • Om de kosten laag te houden komt de monteur alleen. Bij sommige werkbladen is soms tilhulp vereist.
 • Het oude keukenblad dient al van de korpus afgehaald te zijn. Mocht dit niet zo zijn dan worden de uren voor demontage op uurbasis doorberekend.
 • Wij nemen nimmer het oude keukenblad retour.
 • Onze monteurs zijn geen installateurs. Ze leggen/verleggen geen water,- en of gasleidingen en zorgen niet voor de elektrische aansluiting. Hiernaast sluiten zij geen gas, water en of afvoerleidingen aan.

Levertijd na inmeten & plaatsen

De op de levertijden getoonde levertijden zijn vanaf het indienen van de definitieve order tot bezorging van het keukenblad. Wanneer u het keukenblad door ons laat inmeten en/of plaatsen dan is de levertijd in de meeste gevallen langer.

Wanneer u ons de opdracht geeft om het werkblad in te meten dan maken wij een inmeetafspraak met u binnen twee weken nadat de onderbouw staat. Wij plaatsen het werkblad binnen twee weken nadat het blad bezorgd is.

Door deze werkwijze is de levertijd in het meest ongunstige geval tot 4 weken extra. U kunt het proces vaak versnellen door zo vroeg mogelijk de keukeninstallatiedatum door te geven.

Tarieven inmeten & plaatsen

Onze tarieven zijn geldig in Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden. Hierbuiten zijn de prijzen op aanvraag. Vaste tarieven gelden voor consumenten keukens tot 5 delen in dezelfde ruimte. Andere montagewerkzaamheden zijn op uurtarief op basis van nacalculatie. De service tarieven van beton, terrazo en het naadloos verlijmen van hi-macs zijn op aanvraag.

Omschrijving Prijs incl. BTW

Standaardpakket inmeten + montage keukenblad

 • Standaardpakket komt bovenop de normale bezorgkosten.
 • Betreft enkel montage. Geen installatie spoelbak, kraan en kookplaat.
 • Tot 5 delen in dezelfde ruimte.
 • Demontage van het oude werkblad is optioneel mogelijk tegen een meerprijs.
 • Wanneer het blad gemalt moet worden volgt er een meerprijs van € 175,- incl. BTW
€ 450,00
Extra kosten inmeten bij mallen werkblad € 200,00

Extra kosten inmeten achterwanden

 • De achterwanden zijn pas in te meten wanneer het werkblad is gemonteerd. Hierdoor is een extra bezoek voor het plaatsen van de achterwanden vereist. Het komt voor dat de achterwanden wel direct in te meten zijn. Dit wordt door de monteur ter plekke gecommuniceerd. 
  € 75.00
Meerprijs demontage oude keukenblad (bedrag per uur) € 60,00


*Alle bovengenoemde prijzen zijn inclusief 21% BTW

Direct een inmeetafspraak inplannen!