Prijs aanvragen

Composiet
keukenbladen, aanrechtbladen & werkbladen

Composiet

Composiet is een veel gebruikt materiaal voor een keukenblad, eettafelblad of vensterbank. Op dit moment is composiet door zijn gunstige kenmerken zelfs het meest geliefde materiaal bij een vervangend of nieuw aanrechtblad.

Composiet is een in de fabriek geproduceerd materiaal en is in tegenstelling tot graniet geen natuurproduct. Twee basis bestandsdelen worden samen in een mal gegoten en onder hoge druk samengeperst wat resulteert in een oersterk plaatmateriaal. Composiet is samengesteld uit 93% kwartsiet met als bindmiddel polyesterhars.

Het plaatmateriaal wordt na fabricage geslepen en gepolijst

Kleurpigmenten , spiegeltjes en granietkorrels worden toegevoegd om de gewenste kleur en structuur te krijgen. Hierdoor krijgt het composiet zijn natuursteen, terrazzo of beton look.

Bij ons kunt u uw composieten aanrechtblad zelf samenstellen. Omdat de aanrechtbladen in Nederland worden gemaakt, bent u verzekerd van een deugdelijk product en snelle levertijd.

De merknamen uit ons assortiment:

 • Ceaserstone
 • Diresco
 • Silestone

Ga direct naar kleuren en prijzen.

Aanrechtblad van Composiet: Eigenschappen

Een overzichtelijke weergave van de voordelen en nadelen van een composiet werkblad.

 • De hardheid maakt dat Composiet grotendeels bestand is tegen krassen, slijtage en stoten. Dit maakt composiet een goed materiaal voor keukenbladen. De hardheid is bijna hetzelfde als bij een werkblad van graniet.
 • Het materiaal heeft een hoge dichtheid maar geen volledige dichte structuur.
 • Natte plekken kunnen door deze eigenschap langzaam in het keukenblad trekken wat onherstelbare vlekvorming veroorzaakt. Laat vooral agressieve of zure vloeistoffen niet te lang op het aanrechtblad van composiet liggen.
 • Door de hoge dichtheid van het composiet heeft het composiet een gelijkmatige dichte structuur. Hierdoor trekken vloeistoffen, viezigheid en vlekken moeilijk in het keukenblad. Deze eigenschap maakt een composieten keukenblad erg hygienisch.
 • In tegenstelling tot massief hout “werkt” een keukenblad van composiet niet.
 • Een werkblad van composiet is hittebestendig. Er kan thermoshock optreden bij grote warmteverschillen waarbij het materiaal kan scheuren of barsten. Ook kan bij blootstelling aan bijvoorbeeld een hete pan het bindmiddel blijvend verkleuren.

Oppervlakte afwerkingen composieten keukenbladen

Composiet is leverbaar met verschillende oppervlakte afwerkingen. Elke afwerking heeft zijn eigen charisma en eigenschappen. Een composieten werkblad kent de volgende drie afwerkingen:

 • Satinado (Leather, Satin, Silk, Mat, Honed)
  Door een speciale borsteltechniek wordt het oppervlak van het werkblad mat, glad en licht gestructureerd. De oppervlakte voelt aan als leer. Door de open structuur zijn vlekken sneller zichtbaar op het aanrechtblad dan bij de gepolijste versie.

 • Gepolijst (Glimmend, Glanzend)
  Het polijsten geeft een glanzende gespiegelde uitstraling aan het werkblad. De gepolijste afwerking is het meest gewild. De oppervlakte wordt sterk afgedicht waardoor het ongevoelig is voor vlekken. Bij donkere bladen zullen krassen eerder zichtbaar zijn door de glanzende oppervlakte.

 • Gezoet
  De matte uitstraling bij een gezoete afwerking van het werkblad wordt bereikt door het werkblad te schuren met een zeer fijne schuurschijf. De structuur is meer open dan bij gepolijst. Door de hoge vlekgevoeligheid van de gezoete afwerking hebben wij ervoor gekozen deze afwerking niet te leveren. Vingerafdrukken en vloeistoffen zijn erg snel zichtbaar op een gezoet keukenblad.

Onderhoud van composiet

Een composiet keukenblad is niet moeilijk in onderhoud. Om het keukenblad lang mooi te houden moet u wel bewust zijn van de bovengenoemde nadelen. Vloeistoffen moeten snel worden weggehaald en u dient altijd onderzetters te gebruiken voor hete pannen.

 • Dagelijks onderhoud
  U kunt het werkblad schoonmaken met warm water en een mild schoonmaakmiddel. Spoel bij het schoonmaken altijd goed na met schoon water.
  Vermijd ieder contact met zure, bijtende of agressieve middelen zoals aceton of thinner. Mocht het blad toch in aanraking komen met deze middelen dan dient het middel direct met veel water te worden verwijderd.

 • Ingetrokken vuil
  Bij hardnekkig vuil kunt u het vuil proberen te verwijderen met Glassex of met de harde zijde van een schuursponsje in combinatie met vloeibaar schuurmiddel zonder citroen. Spoel dit eveneens na met voldoende schoon water.

 • Lange termijn
  Composiet heeft op de lange termijn geen onderhoud nodig en hoeft ook niet geïmpregneerd te worden.

Toepassingen van een composiet werkblad

Een composieten werkblad is te gebruiken in de badkamer, in de keuken als aanrechtblad en als tafelblad. Vaak dient het keukenblad ter vervanging van het oude keukenblad.

Wij raden het af om een composieten werkblad te gebruiken voor uw buitenkeuken. De zon en zure regen kunnen ervoor zorgen dat het composiet gaat vlekken en verkleuren.

Wij leveren de bladen met veel verschillende randafwerkingen. U kunt als extra randafwerking de rand laten frijnen. Uw keukenblad krijgt een unieke uitstraling door een gefrijnde rand. Er worden verticale stroken in de randlijst geslepen bij een gefrijnde rand. De verschillende randafwerking zijn in te zien in onze offerte module. Wanneer u op de kleurenpagina een kleur kiest dan komt u in de vrijblijvende offerte module.

Naast een vervangend of nieuw keukenblad van composiet leveren wij ook eettafelbladen ,vensterbanken, achterwanden, stollen en plinten van composiet. Een stol is een horizontaal zijpaneel voor uw keuken en geeft een moderne massieve uitstraling.

Doordat onze werkbladen op maat gemaakt worden past het werkblad perfect op elke Ikea onderbouw.

Wij raden het aan om uw aanrechtbladen, achterwanden en plinten in één bestelling te doen. De kleur van een nabestelling kan namelijk een kleine kleurafwijking vertonen ten opzichte van uw eerdere bestelling. 

Conclusie

Composiet heeft een tijdloze natuurlijke en weelderige uitstraling met de gunstige praktische eigenschappen van natuursteen.

WerkbladenKopen levert composiet van bekende merken voor een gunstige prijs. U bent verzekerd van een Nederlands kwaliteitsproduct. Wij kunnen een korte levertijd realiseren omdat het plaatmateriaal op voorraad staat in Nederland.

Kies een kleur uit en vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan!

Voordelen Composiet keukenblad

 • Natuurlijke uitstraling
 • Kras-, stoot- en slijtvast
 • Watervast
 • Homogene dichte structuur, dus erg hygiënisch
 • Groot assortiment aan kleuren en structuren
 • Gemakkelijk in onderhoud

Nadelen Composiet keukenblad

 • Hitte kan het hars laten verkleuren en thermoshock veroorzaken.
 • Gevoelig voor bijtende middelen.
 • Meer kans op vlekken en krassen dan bij keramiek.
Prijzen