Prijs aanvragen

HI-MACS
keukenbladen, aanrechtbladen & werkbladen

HI-MACS

De doorschijnende kleuren van HI-MACS® ontwikkelen onder invloed van licht een mysterieuze transparantie, die zowel lichtheid als ook de diepte van het materiaal weerspiegelen. Deze en andere eigenschappen van HI-MACS® zijn voor designers een inspiratiebron voor indrukwekkende effecten.

Materiaal

HI-MACS® is perfect voor als je met eten werkt, de gladde niet-poreuze en vuilafstotende oppervlakte is zeer makkelijk schoon te maken en te houden.
HI-MACS zijn ook bijzonder bestand tegen houshoudelijke chemicaliën.

Eigenschappen

HI-MACS® wordt door middel van een modern fabricageproces uit 75% natuurlijk mineraal en zuiver acryl gemaakt. Uit deze speciale samenstelling ontstaat een materiaal wat qua vormgeving en duurzaamheid een bijna grenzeloos design mogelijk maakt. Dankzij de (nagenoeg) naadloze verlijming lijkt het bij meerdere bladen alsof het uit één blad bestaat.

Onderhoud

Het is een uiterst vuilafstotend en sterk materiaal en daardoor zeer gemakkelijk in onderhoud. De volgende eenvoudige en nuttige onderhoudsrichtlijnen zullen u helpen vele jaren van de excellente kwaliteit van uw nieuwe product te kunnen genieten.

Dagelijks vuil
HI-MACS® is een volkomen homogeen materiaal. Aangezien het geen poriën heeft kunt u het moeiteloos met een vochtige doek, een spons en met een zacht reinigingsmiddel reinigen. Voor alle mat afgewerkte oppervlakken kunt u zelfs gewoonweg een in de handel verkrijgbaar schuurmiddel gebruiken. Om een gelijkmatig aanzicht te behouden, gebruikt u het beste van tijd tot tijd een schuurmiddel of een natte spons.

Hardnekkig vuil
Er zou een verkleuring kunnen ontstaan door kleurstoffen, thee of fruitsappen. Met een bleekmiddel kan dit probleem eenvoudig worden opgelost (niet langer dan vijf minuten laten inwerken). Vervolgens reinigt u het oppervlak met een in de handel verkrijgbare allesreiniger. Spoel daarna grondig met schoon water na. Matte oppervlakken kunt u met een schuurmiddel behandelen. Nagellakvlekken kunnen met een niet- acetonhoudend middel verwijderd worden of behandel de vlek lichtjes met een schuurmiddel.

Zuurhoudende reinigingsmiddelen
Vele reinigingsmiddelen bevatten zuren (bv. methyl- chloride of aceton). Deze moeten vermeden worden bij de behandeling van een HI-MACS® oppervlak. Mocht per ongeluk toch dergelijk product met het materiaal in aanraking komen, spoelt u dan het oppervlak grondig met veel zeepwater om mogelijke verkleuring tegen te gaan.

Hete voorwerpen
Pannen of potten die heet van de kookplaat of uit de oven komen, mogen niet rechtstreeks op het HI-MACS® oppervlak worden geplaatst. Gebruik hiervoor gewoonweg onderzetters. Wanneer u kokende vloeistoffen in een Hi-MACS® gootsteen of spoelbak giet, moet u gelijkertijd koud water laten lopen.

Brandvlekken

Kleine brandvlekken of nicotinesporen verwijdert u eveneens probleemloos met een gewoon schuurmiddel of een schuurspons. Mocht hierdoor de gesatineerde afwerking licht mat worden, dan kunt u de glans herstellen met een fijnkorrelig schuursponsje.

Scherpe voorwerpen
HI-MACS® weerstaat aan de belasting van het dagelijks gebruik. Puntige en scherpe voorwerpen kunnen op het HI-MACS® oppervlak insnijdingen of krassen achterlaten. Oppervlakkige insnijdingen of krassen kunt u eigenhandig eenvoudig herstellen. Bij uitzonderlijk diepe insnijdingen bevelen we aan om een vakman in te schakelen.

Kies een kleur uit en vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan!

Voordelen HI-MACS keukenblad

  • Makkelijk te reinigen
  • Zeer uitgebreide collectie aan kleuren
  • 100% homogeen, dus geen kans op lagen die losraken
  • Onzichtbare koppelnaden
  • Eenvoudige reparatie bij lichte schade
  • Erg hygiënisch

Nadelen HI-MACS keukenblad

  • Langere levertijd dan andere typen bladen
  • Één van de duurste typen die wij aabieden
Prijzen