Prijs aanvragen

HI-MACS
keukenbladen, aanrechtbladen & werkbladen

HI-MACS

Ontdek de veelzijdige eigenschappen van HI-MACS, een materiaal dat niet alleen duurzaam is, maar ook uitblinkt in hygiëne. HI-MACS is een solid surface-merk en kan gebruikt worden voor het vervaardigen van keukenbladen, vensterbanken, gevels en diverse meubels. Werkbladen en meubels van dit materiaal zijn vuilafstotend en makkelijk schoon te krijgen en daarom bij uitstek geschikt voor intensief gebruik. 

Wat is het materiaal Solid surface?

Solid surface is een kunstmatig materiaal samengesteld uit aluminiumtrihydraat, acryl, epoxy en polyester. Het is een waterdicht en bestand tegen UV waardoor het ideaal is voor gebruik in een keuken. Solid surface wordt onder diverse merknamen aangeboden. Bekende merken zijn Corian, Kerrock, Durasein en uiteraard HI-MACS. Bij WerkbladenKopen wordt voornamelijk het merk HI-MACS verkocht. Andere merken zijn op aanvraag beschikbaar. 

Voordelen HI-MACS keukenblad

 • Onzichtbare verbondenheid: werkbladen van HI-MACS zijn vrijwel naadloos te verlijmen. Dit betekent dat losse bladen aan elkaar gekoppeld en verlijmd worden waarbij de koppeling tussen de bladen niet meer voelbaar en bijna onzichtbaar zijn. Hierdoor is het mogelijk grote oppervlaktes met werkbladen te creëren zonder koppelingen en diepe voegen.
   
 • Herstelbare pracht: herstel van HI-MACS werkbladen met gebruikssporen is vaak mogelijk. Net als bij een houten pakketvloer is het mogelijk om de oppervlakte van een HI-MACS werkblad door een specialist te laten schuren waarna het er weer als nieuw uitziet.
   
 • Eenvoud in onderhoud: Het materiaal is niet alleen gemakkelijk te reinigen, maar ook hygiënisch in gebruik.
   
 • Kracht en flexibiliteit: HI-MACS is bijna even sterk als natuursteen, maar biedt ook de bewerkbaarheid van hout. Dit maakt het mogelijk om creatieve en unieke vormen te creëren die anders ondenkbaar zijn bij een werkblad.
   
 • Rijke kleurvariatie: Dankzij zijn bijzondere samenstelling is HI-MACS verkrijgbaar in talloze kleuren, waardoor er voor iedere smaak en stijl een perfecte keuze is.

Nadelen HI-MACS keukenblad

 • Donkere kleuren krasgevoelig: Een belangrijk nadeel aan het materiaal HI-MACSis dat de donkere kleuren niet geschikt zijn voor gebruik als aanrechtblad. Intensief gebruik op donkere kleuren geeft al op korte termijn veel krassen op het blad. Deze krassen zijn licht van kleur waardoor ze extra opvallen.
   
 • Duurzaam en daarom kostbaar: HI-MACS, hoewel duurzaam, wordt vaak als prijziger beschouwd in vergelijking met andere materialen.
   
 • Niet bestand tegen hogere temperaturen: Bij blootstelling aan hoge temperaturen kan het HI-MACS vervormen.
   
 • Krasgevoeligheid: Een lichte neiging tot krassen kan bij HI-MACS worden waargenomen.

Eigenschappen van een HI-MACS keukenblad

Unieke samenstelling

HI-MACS ontstaat via een modern fabricageproces waarbij 75% natuurlijk mineraal, vooral aluminium, en zuiver acryl samensmelten. Dankzij deze bijzondere mix biedt HI-MACS een rijk palet aan kleuren, met enkele unieke tinten die een subtiel doorschijnend effect hebben. Deze eigenschap maakt het materiaal ideaal voor het integreren van verlichting in werkbladen.

Veelzijdig

HI-MACS is veelzijdig en niet alleen geschikt voor aanrechtbladen en vensterbanken. Het materiaal wordt ook gebruikt bij het maken van winkelgevels, tafels, balies en badkamermeubelen. Het veelzijdige gebruik is onder meer mogelijk door de vormflexibiliteit, wat betekent dat het materiaal eenvoudig in allerlei vormen en opstellingen kan worden gerealiseerd. Hierdoor past een HI-MACS werkblad niet alleen perfect in een Ikea-keuken, maar harmonieert het ook uitstekend met klassieke meubels en keukens.

Duurzaam

Een HI-MACS werkblad heeft bij juist gebruik een lange levensduur. Met normaal gebruik kan het blad wel 15 tot 30 jaar probleemloos doorstaan. Mocht na verloop van tijd opfrissing nodig zijn, kan het blad professioneel geschuurd worden, waarna het er weer als nieuw uitziet. Daarnaast is het blad ook duurzaam in de productie: HI-MACS wordt voor 40 tot 60 procent vervaardigd van gerecycled materiaal. 

Onderhoud van een HI-MACS keukenblad

Vuilafstotend sterk materiaal met een dichte structuur, deze kenmerken maken HI-MACS gemakkelijk in onderhoud en hygiënisch in gebruik. Deze eigenschappen maken HI-MACS bij uitstek geschikt voor ruimtes waar hygiëne een topprioriteit is, zoals laboratoria. Het onderhouden van HI-MACS vergt minimale inspanning. Voor het schoonhouden van het materiaal zijn geen dure schoonmaakmiddelen nodig, een vochtige doek, een spons en een zacht reinigingsmiddel volstaan bij normaal gebruik om een HI-MACS werkblad of meubel in een perfecte staat te houden.

Dagelijks onderhoud

Voor de dagelijkse schoonmaak is het gebruik van lauw water en een schone doek meestal voldoende. HI-MACS is een dicht materiaal waardoor er niet snel vlekken in trekken. Zure en bijtende stoffen zoals citroensap, thee en wijn kunnen wel vlekken veroorzaken. Deze stoffen dienen onmiddellijk te worden verwijderd. Voor kleine vlekken geldt het advies om deze te verwijderen door het aanbrengen van een zuurvrij schuurmiddel en dan voorzichtig te boenen. 

Hardnekkige vlekken

Soms kunnen er vlekken of verkleuringen ontstaan door kleurstoffen, koffie, zure vruchtensappen of thee. In dergelijke gevallen kan een kleine hoeveelheid bleekmiddel worden gebruikt om enkele minuten (maximaal vier) in te werken. Hierna kan het werkblad worden gereinigd met in water aangelengde allesreiniger om daarna het hele werkblad grondig met schoon water na te spoelen.

Zuurhoudende reinigingsmiddelen

Voorkom het gebruik van zuurhoudende reinigingsmiddelen op een werkblad van HI-MACS. Wanneer een reinigingsmiddel methyl- chloride of aceton bevat (controleer dit op het etiket), gebruik het dan absoluut niet op het werkblad. Het kan gebeuren dat er per ongeluk toch een bijtend schoonmaakmiddel op het werkblad is gebruikt. Spoel in dit geval het hele werkblad zo snel mogelijk met lauw water in combinatie met een neutrale zeep.

Hete voorwerpen en brandvlekken

Bij blootstelling aan hoge temperaturen (100+ °C) kan HI-MACS vervormen. Plaats daarom hete voorwerpen zoals pannen en ovenschalen niet rechtstreeks op het oppervlak. Gebruik altijd hittebestendige onderzetters. Let op dat deze onderzetters de warmte niet te veel geleiden. IJzeren onderzetters worden daarom niet geadviseerd bij HI-MACS. Kleine brandvlekken in het oppervlakte dienen te worden behandeld met zuurvrij schuurmiddel.

Krassen

Het ontstaan van krassen in de oppervlakte van het HI-MACS is inherent aan het materiaal. De krassen zijn mogelijk te verwijderen door een vakman het werkblad opnieuw te laten schuren. Bij hele diepe krassen is het verstandig om contact op te nemen met een vakman of de leverancier van het werkblad. 

Conclusie:

HI-MACS vormt de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een werkblad dat hygiëne en moderne elegantie combineert. Met naadloze verlijming als unieke troef, kent HI-MACS geen grenzen in lengte en breedte. De robuuste oppervlaktestructuur van het materiaal minimaliseert het onderhoud. Echter, als je een donker werkblad verlangt dat onverstoorbare krasbestendigheid biedt, is het wellicht verstandig om alternatieve materialen te overwegen. In elk ander opzicht, biedt HI-MACS een duurzame en veelzijdige keuze voor werkbladen en meubels.

Kies een kleur uit en vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan!

Voordelen HI-MACS keukenblad

 • Vrijwel naadloos te verlijmen
 • Goed herstelbaar
 • Makkelijk te reinigen
 • Erg hygiënisch
 • Zeer uitgebreide collectie aan kleuren

Nadelen HI-MACS keukenblad

 • Donkere kleuren krasgevoelig
 • Relatief kostbaar
 • Niet bestand tegen hogere temperaturen
Prijzen