Prijs aanvragen

Keramiek
keukenbladen, aanrechtbladen & werkbladen

Keramiek

Keramiek is een relatief nieuw begrip in de Nederlandse keuken wereld.
De keramische bladen worden volledig gemaakt uit natuurlijke materialen die onder zeer hoge temperaturen en druk worden gebakken. Door dit proces ontstaat een licht maar sterk materiaal dat perfect is om te gebruiken als keukenblad of werkblad. De keramische werkbladen zijn bestand tegen UV-stralen en verkleuren dus niet in de zon.

De matte en tegelijkertijd natuurlijke uitstraling van de kleuren van keramiek gecombineerd met de uitstekende praktische eigenschappen van het materiaal zorgen ervoor dat keramische keukenbladen erg populair zijn. Deze eigenschappen zorgen er ook voor dat de keramische bladen vrijwel overal voor gebruikt kunnen worden, zelfs buiten! Een keramisch aanrechtblad is goedkoper dan de meeste composiet en graniet soorten.

Eigenschappen

Het lichte gewicht van keramische platen zorgt voor gemakkelijk vervoer en goederenbehandeling van het keukenblad. 

Keramische keukenbladen zijn super goed bestand tegen krassen en andere vorm van slijtage vanwege de harde oppervlakte.

Het keramische keukenblad is waterdicht en daarom erg goed bestand tegen vloeistoffen, met een niveau van absorptie van bijna nul. Dat wil zeggen dat het werkblad (bijna) geen vloeistoffen opneemt.

Dankzij de hoge dichtheid van het aanrechtblad is het uiterst geschikt om voedsel op te bereiden, bij regelmatig onderhoud (schoonmaken) is keramiek erg hygiënisch.

Daarnaast is het werkblad van keramiek bestand tegen elke vorm van huishoudelijke chemische reinigingsmiddelen als bleekmiddel of ammoniak.

Het aanrechtblad brand niet in contact met vuur en er komen geen schadelijke stoffen vrij wanneer blootgesteld aan hoge temperaturen.

De keramische bladen bestaan geheel uit natuurlijke materialen, het bevat geen stoffen die schadelijk zijn voor het milieu en het materiaal en is 100% recyclebaar.

Alle kleuren zijn op basis van mineralen en vervagen daardoor niet door UV-straling. Dat wil zeggen dat de zon de kleuren niet laten vervagen.

Ten slotte zijn de keramische werkbladen bestand tegen vorst.

Al deze eigenschappen gecombineerd maken de keramische bladen uiterst geschikt voor zowel binnen als buiten!

 

Randafwerkingen

Naast de verschillende kleuren kunt u ook kiezen tussen verschillende randafwerkingen. Voor keramiek bieden we 2 verschillende afwerkingen aan.

 

Keramisch keukenblad massiefU kunt kiezen voor een massief keramisch blad met een dikte van 12mm. Zie de eerste afbeelding voor een klein voorbeeld. Op de afbeelding kijkt u schuin van boven naar het blad. 

 

Keramisch keukenblad opgedikte rand

De tweede optie is een opgedikte rand. Hierbij wordt aan de onderkant van het keramische blad een aluminium buis geplaatst waar aan de voorzijde een extra strip keramiek geplakt wordt. Hierbij lijkt het alsof het blad dikker is. Hierbij kunt u kiezen voor de hoogtes: 25mm, 45mm, 65mm en 85mm. Op de tweede afbeelding ziet u een doorsnede van hoe het keramische blad op deze manier opgebouwd is.

 

 
Kies een kleur uit en vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan!

Voordelen Keramiek keukenblad

  • Lichtgewicht
  • Waterdicht
  • Krasbestendig
  • Hittebestendig
  • Hygiënisch
  • Gemakkelijk in gebruik & onderhoud

Nadelen Keramiek keukenblad

  • Keramiek kan niet goed tegen puntbelasting. Het kan hierbij breken en hierdoor onherstelbare schade aan het blad aanrichten.
Prijzen