Prijs aanvragen

Kunststof
keukenbladen, aanrechtbladen & werkbladen

Kunststof

Kunststof keukenbladen worden ook wel HPL genoemd, dit is een afkorting van High Pressure Laminate, beter bekend als laminaat. HPL is samengesteld uit een aantal lagen, te weten:
Een kunststof onderlaag. Een drager, dit is bij WerkbladenKopen.nl multiplex of spaanplaat.
Vervolgens een laag bedrukt papieren decor, dit is de zichtbare kleur. Ten slotte als toplaag een laag kunststof.

Eigenschappen

Kunststof is niet voor niets één van de meest gebruikte soorten typen keukenbladen of werkbladen. De lage prijs maakt de volgende eigenschappen nog beter! Ondanks dat we altijd adviseren om onderzetters te gebruiken voor pannen en snijplanken voor snijden van uw groenten of brood is uw kunststof werkblad slijtvast, krasbestendig. Een pan die net van het vuur komt is natuurlijk erg warm en kan dus als het rechtstreeks op uw keukenblad geplaatst wordt onherstelbare schade veroorzaken, gebruik daarom altijd een onderzetter!

Zoals eerder vermeld is het werkblad behoorlijk kras vast en slijtvast. De HPL toplaag zijn uiterst geschikt voor licht keukenwerk. Let wel op dat geschuif met ‘scherp’ of hard keukengerei en keukenwerk als hakken en snijden rechtstreeks op het keukenblad niet herstelbare beschadigingen veroorzaken. Dit is natuurlijk gemakkelijk te voorkomen door snijplanken te gebruiken.

Kunststof werkbladen zijn goed bestand tegen laag geconcentreerde huishoud chemicaliën als afwasmiddel, ovenreiniger of allesreiniger. Kijk wel uit met agressievere stoffen als bleekmiddelen, ontstoppingsmiddelen op basis van zoutzuur. Deze kunnen de HPL toplaag aantasten en dus onherstelbare schade veroorzaken. Mocht u per ongeluk een agressief middel morsen op uw aanrechtblad dient u deze zo snel mogelijk weg te spoelen en het blad schoon te maken. Gebruikt u vaak dit soort agressieve middelen en wilt u een aanrechtblad of werkblad die hier beter bestand tegen is, overweeg dan om voor een keramisch werkblad te gaan.

Onderhoud

Bij stof of klein vuil kunt u gemakkelijk het kunststof blad schoonmaken met een droge of vochtige papieren doekje, vaatdoek of spons. Wrijf het blad na vochtige reiniging droog.
Bij vervuiling als vet, olie, roest, koffie, rode wijn en dergelijke kunt u het keukenblad gemakkelijk schoonmaken met een zachte nylonborstel en wat wasmiddel, afwasmiddel of groene zeep. Spoel na het schoonmaken het werkblad goed na met water en wrijf het blad ten slotte droog.
Bij hardnekkig vuil als lang ingetrokken koffie, sappen, thee of zelfs stift, balpen of middelmatig oplosbare verf: probeer eerst met wasmiddel het aanrechtblad schoon te maken. Mocht dit niet lukken probeer het dan met een beetje thinner of aceton (lees wel goed de voorschriften en gebruiksaanwijzing van het product). Doe dit zo snel mogelijk en spoel het keukenblad daarna af met water en wrijf het HPL oppervlakte droog.

Garantie

We bieden standaard 5 jaar fabrieksgarantie al onze kunststof bladen. Lees voor meer informatie over dit onderwerp de algemene voorwaarden.

Kies een kleur uit en vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan!

Voordelen Kunststof keukenblad

 • Goedkoop
 • Erg breed aanbod van kleuren
 • Niet poreus
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Krasbestendig
 • Hygiënisch
 • Groot formaat mogelijk
 • Ideaal voor de doe-het-zelf klusser

Nadelen Kunststof keukenblad

 • Gevoelig voor hitte (vlekken, verkleuringen, gesmolten bovenlaag)
 • Harde voorwerpen kunnen deuken, krassen of een beschadigde bovenlaag veroorzaken
 • Een spaanplaat blad is niet watervast
 • Niet geschikt voor agressieve producten
Prijzen