Prijs aanvragen

Terrazzo
keukenbladen, aanrechtbladen & werkbladen

Terrazzo

Terrazzo is een techniek uit Italië die al enkele honderden jaren oud is. De terrazzo bladen, ook wel ‘granito’ genoemd, bestaan uit gebruikte graniet soorten. De korrels zijn beschikbaar in verschillende groottes en kleuren. Deze korrels worden door cement als bindmiddel aan elkaar gebonden. Hier worden kunstharsdispersies en andere vulstoffen aan toegevoegd. Aan deze vulstoffen kunnen ook kleurpigmenten worden toegevoegd voor een ander eindresultaat.

Productie

Een terrazzo werkblad wordt helemaal met de hand gemaakt. Het productie proces begint door op traditionele wijze de terrazzo mix in een op voorhand gefabriceerde mal te storten. Hierdoor wordt meteen de vorm gegeven aan het keukenblad of werkblad. De mix wordt vervolgens verdicht door middel van trillingen en het walsen van de toplaag. Na het uitharden wordt er voor de eerste keer geschuurd. Dit wordt met een grove diamant gedaan om de structuur te krijgen. Vervolgens worden er fijnere schuurstenen gebruikt om een mooi egaal oppervlak te krijgen. De nu zichtbaar geworden kleine poriën worden door middel van spachtelen dichtgemaakt met een bindmiddel. Na verdere uitharding wordt het keukenblad of werkblad nog een keer geschuurd en vervolgens gezoet. Dit zoeten zorgt ervoor dat het aanrechtblad een diepere kleur krijgt. Ter bescherming wordt er een vlekkenstop aangebracht op het blad en ten slotte wordt het geheel in een polijst was gezet.

Levertijd

Alle terrazzo werkbladen en keukenbladen worden op maat gemaakt en hebben we dus geen kant en klare bladen klaarstaan. Omdat terrazzo een maatwerk product is en volledig met de hand gemaakt wordt heeft terrazzo een levertijd van circa 4/5 weken. Dit heeft ook te maken met het feit dat de mix de tijd nodig heeft om uit te harden en dat er veel bewerkingen nodig zijn tijdens het uithardingsproces.

Prefab

Alle bladen worden in de fabriek gemaakt en vervolgens getransporteerd naar uw huis of uw gekozen locatie. Echter indien het niet mogelijk is om logistieke redenen (denk aan erg grote bladen) kan het blad ook ter plaatse gemaakt te worden. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.

Transport

Het vervoeren en bezorgen van het aanrechtblad of werkblad wordt door de monteurs van de fabrikant gedaan. Het blad wordt op een transport kar met een breedte van 65cm verticaal vervoerd. Dit is om zo veel mogelijk stres op het blad te vermijden. Als het werkblad op locatie is kan het blad gekanteld worden en ligt dan op een hoogte van 90cm. Vervolgens kan de monteur assistentie van u op de plaats geschoven worden met een lichte inspanning. Na aflevering krijgt u van onze monteur een onderhoudsadvies en een fles onderhoudsmiddel.

Kies een kleur uit en vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan!

Voordelen Terrazzo keukenblad

  • Unieke uitstraling
  • Hard materiaal
  • Krasvast

Nadelen Terrazzo keukenblad

  • Langere levertijd dan andere typen bladen
  • Mogelijk krimpscheuren
Prijzen